• Sanatate
  Dieta ketogenica este considerata a fi extrem de benefica pentru sanatate
 • Performanta
  Corpul dumneavoastra isi va mari nivelul de performanta dupa o perioada
 • Usor de adoptat
  Dieta ketogenica este relativ usor si rapid de integrat in viata de zi cu zi
Cetone

Ce sunt ketonii
exogeni/endogeni?

Glucoza este sursa primară de energie pentru aproape fiecare celula din corp. Acest lucru se datoreaza faptului ca poate fi descompusa in energie mult mai repede decat orice alta sursa de combustibil si face acest lucru fara ajutorul mitocondriilor (principala componenta producatoare de energie a celulei). Cu toate acestea, utilizarea glucozei pentru combustibil are efecte negative.

Ceea ce castigam in rapiditate, pierdem in eficienta. In timpul procesului de ardere a zaharului se elibereaza mai multi radicali liberi si specii reactive de oxigen (compusi nocivi care pot provoca leziuni celulare) si se creeaza mai putina energie decat atunci cand folosim ketoni si grasimi pentru combustibil. Afla mai mult despre avantajele ketonilor Pruvit.

 • Ingrediente naturale
  Dieta ketogenica se bazeaza pe ingrediente naturale in mare parte
 • Un meniu variat
  Dieta ketogenica va permite sa va bucurati de un meniu variat
 • Stil de viata
  Aceasta dieta aduce beneficii maxime atunci cand devine un stil de viata
 • Beneficii pentru sanatate
  Dieta ketogenica nu este un tip de dieta raw-vegan

Ketonii, o sursa de
combustibil eficienta

Ketonii sunt o sursă de combustibil mai eficienta, care inhiba productia de radicali liberi ai specii reactive de oxigen. Acest lucru duce la o serie de beneficii, in special pentru celulele creierului care utilizeaza ketoni in loc de zahar pentru combustibil. De exemplu, studiile efectuate pe persoane cu diferite tipuri de probleme cognitive, de la boala Parkinson la epilepsie, confirma faptul ca utilizarea ketonilor ca si combustibil poate imbunatati enorm functia creierului.

Cu toate acestea, beneficiile arderii ketonilor pentru energie nu se opresc in creier. Multe alte celule, cum ar fi celulele musculare, beneficiaza, de asemenea, de utilizarea ketonilor (mai multe despre asta mai tarziu), dar nu puteti profita de aceste beneficii decat daca va consumati mai intai rezervele de zahar.

Cetone
Cetone

Relatia dintre
gluconeogeneza si ketogeneza

Relatia dintre ketogeneza si gluconeogeneza este esentiala pentru intelegerea dietelor ketogene, dar de ce?

Pentru ca daca nu mananci suficiente proteine, tesuturile tale musculare vor fi folosite pentru a produce glucoza de care are nevoie corpul tau. Pe de alta parte, daca mananci prea multe proteine, corpul tau nu va intra niciodata intr-o ketoza profunda.

Cu toate acestea, chiar daca aveti toate rapoartele de macronutrienti corecte, corpul nu isi va creste imediat productia de ketoni. (cetone) De fapt, dureaza pana la trei saptamani pana cand corpul dumneavoastra intra in ketoza (fara ajutorul ketonilor exogeni).

Ketonii exogeni sunt cei produsi artificial. Ingerarea de ketoni (cetone) exogeni va aduce corpul in stare de ketoza fara a fi nevoie sa asteptati ca ficatul sa produca ketoni (cetone) initial si il ajuta sa ii produca ulterior.

Inscrie-te la newsletter

Alege sa fi primul care afla de promotiile noastre si de lansarile noi de produse abonandu-te la Newsletter.

Calea catre
ketoza

Utilizarea ketonilor ca sursa dominanta de combustibil – un proces cunoscut sub numele de ketoza – are loc atunci cand organismul nu are suficienta glucoza. Acest lucru se întampla atunci cand organismul consuma tot glicogenul (depozitele de zahar) și nu primeste suficienti carbohidrati din dieta.

Cu toate acestea, inainte de a incepe sa ardem mai multi ketoni (cetone), organismul se bazeaza pe gluconeogeneza – procesul de transformare a compusilor care nu contin zahar, precum aminoacizii, in zahar. Este un proces de salvare a vietii, dar este, de asemenea, extrem de ineficient si provoaca pierderi musculare.

Din fericire, aminoacizii sunt folositi doar ca sursa dominanta de combustibil in primele doua-trei zile de restrictie a carbohidratilor, deoarece corpul tau doreste sa pastreze energia si masa musculara (la fel ca tine). Pentru a lua locul proteinelor, organismul foloseste o sursa de combustibil mai eficienta, care pastreaza masa musculara – ketonii (cetonele).

Cetone
Cetone

Ce sunt ketonii
mai exact?

O cautare pe Google a ketonilor va produce unele rezultate care se refera la corpurile ketonice. In multe cazuri, ketonii (cetonele) si corpurile ketonice sunt utilizate in mod interschimbabil, dar nu sunt exact acelasi lucru.

Din punct de vedere tehnic, ketonii (cetone) sunt compusi organici care contin o grupare carbonil (un atom de carbon legat dublu de un atom de oxigen) care este legat unic de două grupari de hidrocarburi obtinute prin oxidarea alcoolilor secundari. Acesta este acetona – cea mai simpla cetona (keton). În primele doua saptamani de dieta ketogenica, organismul poate face o parte din ea si o poate elibera in respiratie. Acesta este motivul pentru care este posibil sa aveti respiratie urat mirositoare in primele cateva saptamani in dieta ketogenica.

Cand priviti imaginea acetonei, veti vedea o grupare carbonil legata de doua grupari de hidrocarburi. Gruparea carbonil este marele „C” sau atom de carbon care este dublu legat (marcat de linia dreapta dubla) la un „O” mare sau oxigen. Acel atom de carbon este, de asemenea, legat simplu (marcat de linii simple) la doua grupari de hidrocarburi.

Cetone
 • Reduce grasimea
 • Imbunatateste sanatatea
 • Mareste performanta
 • Extra energie, extra putere

Un exemplu de
keton

Acesta este acetona – cea mai simpla cetona (keton). In primele doua saptamani de dieta ketogenica, organismul poate face o parte din ea si o poate elibera in respiratie. Acesta este motivul pentru care este posibil sa aveti respiratie urat mirositoare in primele cateva saptamani in dieta ketogenica.

Cand priviti imaginea acetonei, veti vedea o grupare carbonil legata de doua grupari de hidrocarburi. Gruparea carbonil este marele „C” sau atom de carbon care este dublu legat (marcat de linia dreapta dubla) la un „O” mare sau oxigen. Acel atom de carbon este, de asemenea, legat simplu (marcat de linii simple) la doua grupari de hidrocarburi.

O grupare hidrocarbonata este orice compus constand in intregime din hidrogen si carbon. In molecula noastra de acetona, veti gasi doua grupari de hidrocarburi care sunt denumite fiecare o grupare metil. Fiecare grupare metil contine un atom de carbon unic legat de trei molecule de hidrogen.

Chimia organica este inca prea complicata? Ei bine, vestea buna este ca nu este absolut necesar sa întelegem. Tot ce trebuie sa stiti este ca acetona este simultan o cetona (keton) si un corp ketonic, in timp ce diacetilul – o alta cetona naturala care a fost o aroma populara de unt artificial pentru popcorn – este doar o cetona.

Cetone
Cetone

Cum se formeaza
corpurile ketonice?

Cand glucoza nu este usor disponibila, grasimea este descompusa de ficat in molecule de glicerol si acizi grasi. Acidul gras este apoi descompus in continuare, intr-un proces numit ketogeneza. In timpul acestui proces, acetoacetatul este primul corp ketonic care este produs.

Acetoacetatul este apoi transformat fie in BHB, fie in acetona. Acetona este cel mai putin abundent organism ketonic, dar poate fi produsa in cantitati mai mari atunci cand incepeti dieta ketogenica pentru prima data.

Pe masura ce celulele se adapteaza la restrictia carbohidratilor, BHB devine cel mai raspandit keton, iar creierul si celulele musculare incep sa il foloseasca drept combustibil principal. De fapt, atunci cand sunteti adaptat la keto, ketonii (cetone) pot furniza pana la 50% din necesarul de energie bazala si 70% din necesarul de energie al creierului.

Greseli in administrarea
ketonilor exogeni:

Avantaje Ketoni
exogeni Pruvit:

Testimoniale

Ce spun clientii

Sunt uimit de rezultatul obținut, în ciuda faptului că obiectivul meu este de 6 % (practic imposibil în 10 zile, dar l-am împușcat intenționat) am ajuns la 8 %, dar cel mai nebunesc lucru este să obțin aproape 2 kg masă slabă cu 1000/1200 kcaloric zilnic 1000/1200 kcaloric cu 0 carbohidrați!!!

Giulio Nardozzi

Din octombrie folosesc ketoni constant și am slăbit încă 3 kilograme și am găsit impulsul de a mă antrena din nou (nu am mai făcut-o de ani de zile). De asemenea, datorită dietei fara carbohidrați și Ketoni exogeni am eliminat aproape complet celulita, am un somn mai bun, energie și nu mai am poftă de deserturi pe care am avut-o înainte.

Ilaria

Am plecat cu greutatea de 106 kg sa ajung la 92/93 kg in prezent. Mă simt ca o altă persoană, atât ca o mare creștere a energiei, dar mai presus de toate GENERAL WELNESS!!!

Alessandro Scarponi

Acetil-CoA și ciclul
acidului citric

Acetoacetatul si BHB nu ar fi surse de combustibil daca nu ar exista ciclul acidului citric care are loc in mitocondriile celulelor aerobe. Acest ciclu este un proces metabolic pe care majoritatea celulelor din corp il folosesc pentru a valorifica electroni cu energie ridicată dintr-un compus de carbon numit acetil-CoA.

Acetil-CoA? de unde vine asta? Carbohidrați, proteine, grăsimi și ketoni.(cetone)

De fapt, principalul motiv pentru care ficatul formeaza acetoacetat si BHB se datoreaza faptului ca poate fi descompus in doua molecule de acetil-CoA din celula care are nevoie de energie. Odata ce sunt in interiorul celulei, cele doua molecule de acetil-CoA intra in ciclul acidului citric, electronii lor cu energie ridicata sunt transferati la moleculele NAD și FAD si devin dioxid de carbon.

Moleculele NAD și FAD se vor lega apoi cu electronii pentru a forma NADH și FADH2. Cu alte cuvinte, aceste molecule NADH si FADH2 actioneaza ca o molecula de stocare temporara pentru electronii cu energie ridicata pe care i-am obtinut din descompunerea moleculelor de acetil-CoA.

Care este scopul de a face toate acestea? Pentru a crea ATP (cel mai comun compus pe care corpul îl foloseste pentru a stoca si elibera energie).

Cu toate acestea, pentru a crea ATP, electronii luati din acetil-CoA in timpul ciclului acidului citric trebuie sa treaca printr-un alt proces numit fosforilare oxidativa. In timpul fosforilarii oxidative, electronii din NADH și FADH2 sunt transferati catre o molecula de oxigen, astfel incat ATP sa poata fi format in cele din urma. Aceasta, prietenii mei, este unul dintre procesele prin care trece corpul nostru pentru a produce energie.

Un lucru important de retinut este: cantitatea de energie formata in timpul acestor doua procese (ciclul acidului citric si fosforilarea oxidativa) depinde de sursa de energie utilizata. De exemplu, BHB genereaza inca 3 molecule de ATP decat acetoacetat, deoarece sufera o reactie unica ce ofera celulei o molecula NADH suplimentara.

Cetone
Cetone
Cetone

Ciclul
acidului citric

In general, ciclul acidului citric, impreuna cu fosforilarea oxidativa, furnizeaza mai mult de 95% din energia utilizata de celulele aerobe cum ar fi inima, muschii, creierul si celulele renale. Cu toate acestea, aceasta nu include celulele rosii din sange si celulele hepatice, care nu pot arde ketoni (cetone) pentru combustibil.

Corpul nu poate supravietui numai cu ketoni (cetone).

Pentru ca o celula sa utilizeze ciclul acidului citric si fosforilarea oxidativa pentru producerea de energie, trebuie sa aiba mitocondrii si o varietate de enzime specifice. Cu toate acestea, fiecare celula din corp nu le are pe amandoua.

Celulele rosii din sange, de exemplu, nu au mitocondrii, iar celulele hepatice nu au o enzima numita CoA transferaza. Acest lucru face ca aceste celule sa depinda de glucoza pentru furnizarea lor de energie. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa mancam carbohidrati pentru ca ficatul si celulele rosii din sange sa supravietuiasca. Ficatul are un alt mod de a face zahar.

Ketogeneza si gluconeogeneza pot functiona impreuna.

Va amintiti glicerolul pe care l-am mentionat anterior care a fost creat din descompunerea grasimilor? Nu se pierde.

In timp ce acidul gras din grasime este transformat in ketoni, (cetone) glicerolul este transformat in glucoza in timpul gluconeogenezei. Acesta este un proces metabolic normal care creeaza glucoza din aminoacizii din proteine, lactatul din muschi si glicerolul din acizii grasi.

In timpul postului sau al restrictiei de carbohidrati, gluconeogeneza incepe sa mentina zaharul din sange la niveluri sanatoase si sa ofere energie pentru ficat si celule rosii din sange, in timp ce ketogeneza (arderea ketonilor pentru combustibil) este utilizata pentru a furniza energie pentru creier, inima, rinichi, muschi, si alte celule aerobe.

Call Now Button